Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
•
Posts

Weer een nieuwe klant

Een mooi 2017

Gepost 2017/01/02

Lieve mensen, ik dank jullie van harte voor de fijne contacten en samenwerking in 2016. Voor 2017 wens ik jullie alles waarvan jullie dromen, veel liefde en geluk. Tot binnenkort! Marleen.

Lees de rest van deze post »

Groot dictee van de Nederlandse taal

Gepost 2016/12/18

Het Groot dictee van de Nederlandse taal zit er weer op. De Vlamingen haalden het van de Nederlanders. Wil jezelf je spelling verbeteren? Dan kan je voor taaladvies en -tips terecht op http://taalverhalen.be/taaltips/.

Lees de rest van deze post »

Leve de muziek

Gepost 2016/12/12

Op http://blog.esl-taalreizen.com/blog/talen-leren/5-redenen-om-een-taal-te-leren-via-muziek/ vind je redenen waarom taal leren via muziek een goed idee is. Zo stimuleert muziek het geheugen en verbetert zingen de uitspraak. Het lezen waard!

Lees de rest van deze post »

Blijf in contact met de taal

Gepost 2016/11/26

Een paar uurtjes onderdompelen in een nieuwe taal en dan weer aan de slag gaan in een omgeving waar die taal niet gesproken wordt:  het maakt het leren van Frans, Nederlands, Engels of Duits er niet makkelijker op. Toch zijn er veel middeltjes om dagelijks in contact te blijven met de taal die je studeert: zoek een radiozender op het internet en speel hem op de achtergrond terwijl je aan het werk bent; klik regelmatig op een onlinekrant en lees een artikel; zoek een gratis oefenwebsite en maak de opgaven met onlinecorrectie of luister naar de dialogen die erop staan; bekijk een film met ondertitels in je eigen taal (zo ben je lekker ontspannen en steek je toch veel op).  Veel succes!

Lees de rest van deze post »

Taal leren: hoe jonger, hoe beter

Gepost 2016/11/19

'Je leert een taal het snelst als je jong bent': het wordt vaak gezegd maar daarom nog niet in de praktijk omgezet. De Nederlandse website TNVC zet de ideeën rond dit thema nog eens op een rijtje. Lees meer op http://www.tvcn.nl/nl/blog/2016/11/15/talen-leren-hoe-jonger-hoe-beter/

 

Lees de rest van deze post »

Frans leren op de website van TV5 monde

Gepost 2016/11/13

 

De internationale, Franstalige tv-zender TV5monde biedt je de mogelijkheid om op een aangename manier Frans te leren. Op de startpagina van de site 'www.TV5monde.com' klik je op het icoontje 'Langue française'. Druk je daarna in de linkerkolom op 'Parlons français, c'est facile',  dan krijg je toegang tot webdocs die je helpen het Franse leven en het Frans te begrijpen. Kies je voor 'apprendre  le français' , dan kom je terecht op een pagina waar je eerst je eigen taalniveau aantikt. En dan maar oefenen!

 

 

Lees de rest van deze post »

Invloedrijke talen

Gepost 2016/11/06

De meest invloedrijke talen van de wereld op handelsvlak zijn volgens het tolkenbedrijf

TVCN Engels, Frans en Spaans.

Ze worden gevolgd door Mandarijn (Chinees), Arabisch, Russisch en Portugees.

Dan komen Duits, Japans en Hindi.  Hoe de ranglijst tot stand kwam, lees je op http://www.tvcn.nl/nl/blog/2016/10/6/de-10-meest-invloedrijke-talen-ter-wereld/.

Lees de rest van deze post »

Grote evolutie op korte termijn

Frans en werk

Gepost 2016/10/23

Frans speelt een belangrijke rol in het leven van veel mensen.

Meer de helft van de cursisten hier komt naar MM-taallessen omdat ze Frans nodig hebben voor hun werk.

Heel dikwijls is hun verhaal dat ze op school een hekel hadden aan het studeren van de taal. De lange woordenlijsten, de vele  zinloze grammaticaoefeningen, het lezen van teksten die hen bijna nooit interesseerden, een strenge leerkracht die bij de kleinste fout een volledig punt aftrok: het droeg er allemaal toe bij dat hun zin om de taal te leren, verdween als sneeuw voor de zon. Bovendien was er niet veel gelegenheid om écht Frans te praten. De studenten die wél veel kennis hebben opgestoken, kunnen de taal daardoor vaak niet actief gebruiken op de job. Heel jammer dat ons onderwijs na al die jaren nog zo ver van de praktijk staat.

In ieder geval ben je welkom bij MM-taallessen als je met hetzelfde probleem zit. Conversatie staat hier centraal. En dat is niet zomaar wat praten. Het gebeurt steeds in de context die voor jou belangrijk is. Het zijn leuke uren samenwerken die veel resultaat opleveren! 

Lees de rest van deze post »

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?